CD Ensiklopedia Hadith Kitab 9 Imam

CD HADITH 9 IMAM

1 CD boleh install 3 Pc

DAPATKAN KITAB-KITAB BERHARGA BERIBU-RIBU RINGGIT MALAYSIA HANYA DENGAN RM 180

Alhamdulillah, kini anda tidak perlu lagi membelek satu per satu lembaran kitab hadits yang berjilid-jilid kerana  kini, lebih 62,000 hadits hanya di hujung jari anda!!!

Program ini seperti Google Search Engine… Hanya taipkan keyword yang ingin anda  cari, ia akan cari dalam CD Ensiklopedia Hadith kitab 9 Imam yang berjilid-jilid. Masa anda lebih jimat..Insha Allah

Carian hadits boleh dicari sama ada dalam bahasa Melayu atau Arab!!! Amat berguna, bukan?

SEMBILAN JUDUL KITAB YANG TERKANDUNG:

  1. Shahih Al-Bukhari : (77 Kitab, 3761 Bab, 7008 Hadits)
  2. Shahih Muslim : (56 Kitab, 1348 Bab, 5362 Hadits)
  3. Sunan Abu Daud : (35 Kitab, 1897 Bab, 4590 Hadits)
  4. Sunan Tirmizi : (49 Kitab, 2001 Bab, 3891 Hadits)
  5. Sunan Nasa’i : (51 Kitab, 2499 Bab, 5662 Hadits)
  6. Sunan Ibnu Majah : (32 Kitab, 1536 Bab, 4332 Hadits)
  7. Musnad Ahmad : (14 Kitab, 1275 Bab, 26,363 Hadits)
  8. Muwatha’ Imam Malik : (32 Kitab, 650 Bab, 1549 Hadits)
  9. Sunan Darimi : (24 Kitab, 1368 Bab, 3367 Hadits)

    ___________________________________________________________________________________________

    Info tambahan:CD Ensiklopedia Hadith Kitab 9 Imam merupakan program komputer platform Windows yang berisi lebih dari 60 ribu hadits dari kitab-kitab Hadits yang disusun oleh 9 Imam Hadits terkemuka.Kandungan:

    • Lebih dari 62,000 hadits disertai data yang lengkap
    • 9 pilihan kitab Imam Hadits yang tersohor
    • Data perawi hadits
    • Darjat Hadits sama ada Shahih, Hasan, Dhaif atau sebagainya
    • Sanad / jalan sampainya hadits
    • Data hadits pendukung (Takhrij) & Perbandingan Hadits
    • Ilmu Hadits ringkas dan mudah
    • Sokongan penomboran hadits untuk versi kitab lain

    Plus:

    • Indeks Hadits
    • Kumpulan Hadits berdasarkan kategori
    • Perbandingan Hadits
    • Pencarian & Penyalinan Teks Arab dan Terjemahan
    • Biografi 9 Imam Hadits
    • Daftar Rawi

    System Requirements: Pentium III 600MHZ (P.IV recommended)

    RAM 128MB (256MB recommended)

    Windows 98, 2000, XP SP1, XP SP2, Vista, Windows 7 Screenshot Cd ensiklopedia hadits kitab 9 imam versi desktop

    Terdapat lebih 62 ribu hadits dari 9 kitab hadits (kutubut tis’ah) lengkap dengan teks Arab dan terjemah dalam bahasa Melayu Indonesia.

    Disajikan Dalam Model Buku

    Seluruh hadits disajikan menyerupai buku digital yang nyaman. Setiap hadits dilengkapi diagram sanad, serta informasi dari perawi hadits tersebut.

    Mendukung Multi Penomboran

    Mendukung beberapa metode penomoran hadits yang telah dikenal secara luas (Al-Alamiyah, Fathul Bari, Syarah An-Nawawi, dll).

    Darjat Kesahihan Hadith

    Setiap hadits yang ditampilkan (kecuali Musnad Ahmad) dilengkapi dengan derajat keshahihan hadits menurut ulama.

    Diagram sanad Hadith

    Berbagai sanad (jalan sampainya hadits) dari suatu hadits ditampilkan dalam bentuk diagram yang informatif.

    Informasi Perawi Hadith

    Informasi dari perawi suatu hadits ditampilkan sehingga kita dapat lebih mudah mengenal perawi tersebut.

    Statistik Seorang Perawi

    Statistik keberadaan perawi dalam sanad berbagai hadits dari setiap buku hadits ditampilkan dalam bentuk grafik yang informatif.

    Diagram Pohon Sanad

    Terdapat pohon jalur sanad dari suatu hadits yang menampilkan “penggabungan” berbagai sanad dari hadits tersebut.

    Copy Paste Antara Aplikasi

    Teks arab dan Melayu (indonesia) (terjemahan) dari setiap hadits dapat disalin (copy) dan ditempel (paste) ke aplikasi lain dengan mudah

    Penyaringan Hasil Pencarian

    Pencarian atas hadits dapat dilakukan dengan mudah baik pada seluruh buku maupun pada buku tertentu. Hasil pencariannya juga dapat disaring.

    Bookmark dan Catatan

    Fasiliti Bookmark untuk menandai hadits dan memasukkannya ke dalam grup tertentu. Kita juga dapat memberikan catatan atas hadits yang dibuka.

    Pengaturan Font Fleksibel

    Font yang digunakan pada teks arab dan latin dapat ditampilkan menggunakan berbagai font yang telah di-install pada komputer user sebelumnya.

    Pewarnaan secara otomatis

    Aplikasi akan secara otomatis memberikan pewarnaan untuk membedakan antara sanad, perawi, dan matan suatu hadits.

    Keyboard Virtual Arab

    Onscreen keyboard untuk mengetik huruf arab sehingga mempermudah user yang tidak menggunakan keyboard arab.

    Klasifikasi Perawi

    Perawi pada diagram sanad ditampilkan dengan warna yang berbeda sesuai klasifikasinya. Juga tersedia legend warna yang digunakan.

    Sangat berguna bukan???

    Juga Sangat sesuai untuk:

    Mahasiswa, Tholibul Ilmu, Guru,
    Pensyarah, Da’i dan Aktivis Dakwah, Ulama, Kyai,
    Penulis dan Editor, Sekolah/Madrasah, Yayasan
    Islam, Perpustakaan, Masjid bahkan Orang Awam sekali
    pun

    Klik

About these ads
  1. #1 by hazleen on June 23, 2011 - 12:01 am

    salamullah ustaz.. saya sgt berminta utk mendapatkannye.. 019XXX

    • #2 by sunnatulhuda on June 23, 2011 - 2:55 am

      waa’laikummussalam… terima kasih kerana sudi melanggan dengan kami. pihak kami akan segera menghubungi tuan/puan…

  2. #3 by Mustaqim on August 20, 2011 - 5:37 am

    Salam ustaz….stok masih ada x???klu ada ana nk beli…harap bg respon secepat mungkin.

    • #4 by sunnatulhuda on August 20, 2011 - 3:20 pm

      waa’laikummussalam.

      stok tinggal 10 unit lagi..

  3. #5 by faiz on September 24, 2011 - 2:29 pm

    assalamualaikum.terjemahan dia dalam bahasa indonesiakan?
    senang tak untuk kita orang malaysia faham bahasanya?

    • #6 by sunnatulhuda on October 18, 2011 - 2:57 am

      wslm.. insha allah setakat ini tiada masalah utk org kita faham. bahasa nya standard, inshaallah

  4. #7 by zarina on October 22, 2011 - 7:57 am

    Salam….cd ni ada stok lagi ?

    • #8 by sunnatulhuda on October 24, 2011 - 1:40 am

      assalamua’laikum..

      tinggal 3 unit sahaja lagi. puan berminat?

  5. #9 by Johari on November 4, 2011 - 8:49 am

    Assalam tuan,

    sayang kompilasi Cd yang sebagus ini tak ada orang Malaysia nak terjemahkan ke Bahasa Melayu baku…

  6. #10 by Zul on November 21, 2011 - 3:14 pm

    salam..mcmn boleh sy dptkan CD ni? Sy belajar di UIAM..

    • #11 by sunnatulhuda on November 22, 2011 - 4:10 am

      wslm… tn boleh buat pembayaran sebanyak RM 185 ke akaun kami, selepas itu maklumkan mengenai pembayaran tersebut beserta nama, alamat dan no tel. insha allah pihak kami akan segera hantar via pos laju kpd tuan.

  7. #12 by hanis on November 23, 2011 - 4:42 am

    salam…sy berminat dgn cd ni…brp hari utk sampai kerumah saya klu saya bank in hari ni tuan

    • #13 by sunnatulhuda on November 23, 2011 - 7:15 am

      Wslm sy akn gunakan pos laju.inshaallah 1-2hr sampai kpd tn. Sila hubungi sy jk berminat.0139869037. Barakallah.

  8. #14 by zai on December 7, 2011 - 11:55 pm

    salam ustaz, masih ada lagi? saya berminat

  9. #16 by zam on December 28, 2011 - 9:51 am

    Saya nak tanya masih ada stok lagi ??? saya juga berminat ……harga macamana ???

  10. #18 by nabilah on January 1, 2012 - 6:55 am

    salam..ada lagi tak..nak hubungi siapa ni…ade x perisian untuk single user

    • #19 by sunnatulhuda on January 2, 2012 - 2:17 am

      wslm… masih ada beberapa unit lg.. xde single user

  11. #20 by faiz on January 5, 2012 - 2:01 pm

    ustaz saya nk 1 kitab hadis 9 imam….

  12. #21 by عيد اليسرى on March 15, 2012 - 4:21 am

    assalamualaikum ustaz
    ana nak beli satu, boleh hantar ke Brunei Darussalam?
    berapa harga shipping?

  13. #22 by eddy on May 15, 2012 - 7:27 am

    Salam,masih ada stok? Saya berminat..

  14. #23 by ahmad on September 26, 2012 - 12:08 am

    assalamualiku ustadz, saya tinggal di jakarta indonesia, saya berminat, gimana carany saya nak beli ?

  15. #24 by Zamarul on November 29, 2012 - 1:07 am

    Assalamualaikum……sy berminat….masih ada stok lagi tak?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 65 other followers

%d bloggers like this: